Gano.no

Kundehistorier

Jeg våkner hver morgen full av energi og glede

christin-2

I over 40 år følte Christin Howatson (47) at hun ikke hadde noe å tilby utover jobben som økonomisjef i et større selskap. Nå er hun lykkelig, og har endelig funnet energien til å være en ressursperson også i privatlivet.

For tre år siden gikk Christin Howatson rundt på en liten messe på Oppegård skole og kikket nysgjerrig på hva de forskjellige selskapene hadde å tilby.

En stand som promoterte kosttilskuddet Gano Excel – som består utelukkende av den japanske soppen reishi – fanget interessen hennes, og hun bestemte seg for å gi det en sjanse. Det skulle vise seg å endre livet hennes.

Etter at jeg begynte med Gano Excel våkner jeg opp hver morgen med godt humør og full av energi, og tenker: «Jippi, en ny dag!». Jeg er så glad i hjertet at det bobler i hele kroppen, sier 47-åringen fra Kragerø.

Har slitt med sykdom og depresjon

Christin vet å sette pris på denne gode følelsen. Den har nemlig ikke alltid vært til stede.

Tross suksess i arbeidslivet har Christin hatt mange tunge perioder i livet. Helt siden hun var barn har hun følt seg fysisk svak, vært blodfattig og slitt med lavt blodtrykk. Den dårlige fysiske helsen har også gjort at hun i perioder har følt seg deprimert.

– Frem til jeg var over 40 år følte jeg ikke at jeg hadde noe særlig å tilby. Jeg hadde aldri hatt mer krefter enn at jeg så vidt kom meg gjennom arbeidsdagen, og jeg følte aldri egentlig at jeg var sterk nok til å takle alle verv og roller jeg har påtatt meg.

Gano hjalp mot overgangsplagene

Denne følelsen av utmattelse gjorde at Christin ikke var i stand til å ha et normalt liv etter jobb, og hun har gått glipp av ting de fleste anser som normen.

– Jeg har for eksempel aldri fått barn. Hvordan skulle jeg få til det? Jeg var jo bare sliten hele tiden, sukker hun.

Christin har også vært utsatt for mye stress i perioder av livet, og i senere tid har hun også fått kjenne overgangsalderen på kroppen – med alle de plagene som medfølger.

– For et år siden prøvde jeg å slutte med Gano, og da dukket en rekke overgangsplager opp. Tretthet, dårlig humør, frysninger, tunge armer og trykk i hodet var en del av hverdagen. Alle plagene forsvant om lag en måned etter at jeg begynte å ta Gano igjen, forteller hun.

– Fatter ikke hvordan jeg kan ha vært så deprimert

I dag føler Christin seg som en person. De tunge følelsene hører fortiden til, overgangsplagene er under kontroll og hun møter hver dag med en ny giv.

– Nå fatter jeg ikke engang hvordan jeg kan ha vært så deprimert. Det er nesten skremmende å tenke at et kosttilskudd kan jeg gjøre så mye for meg, men en ting er i hvert fall sikkert: Jeg kommer ikke til å slutte med Gano igjen med det første, slår hun fast.

Ble kvitt glutenallergien

47-åringen er nemlig rask til å gi Gano Excel en del av æren for at livet hennes er blitt snudd på hodet, og hun trekker frem flere eksempler på hvordan kosttilskuddet har forbedret livet hennes:

– Tidligere slet jeg blant annet med glutenallergi og ble kvalm, trøtt og uvel bare jeg fikk i meg suppe med buljong, eller sjokolade med spor av mel. Etter en kort periode med Gano følte jeg meg plutselig sterkere, og i dag kan jeg spise nesten hva jeg vil. Da jeg forsøkte å slutte med kosttilskuddet kom glutenallergien tilbake, så jeg er ikke i tvil om at det er Gano Excel som har gjort at den har sluppet taket.

Etter å ha begynt med Gano igjen forsvant glutenallergien nok en gang, og om mageproblemene mot formodning skulle komme tilbake tror hun ikke det ville påvirket livet hennes noe særlig.

– Når du føler deg så bra som jeg gjør nå kan du mestre nesten hva du vil. Hva betyr vel litt mageproblemer da? spør hun.

Christi-howatson-2

En ny epoke i livet

Selv om Christin er klar på at det er Gano Excel som har gitt henne energien hun trengte for starte en ny epoke i livet, skal den viljesterke kvinnen ha ros for grepene hun selv har gjort for å få livet på rett kjøl.

I 2014 bestemte hun seg for å bli veganer over natten, et valg hun sier har hevet livskvaliteten hennes betydelig. I tillegg valgte hun å legge hovedstadens kjas og mas bak seg, og flyttet tilbake til hjembyen Kragerø etter 28 år i Oslo og Ski.

I dag jobber Christin som økonomirådgiver for NAV, og bruker fritiden sin til dra ut på tur med venner og familie.

– Jeg er veldig glad i å gå turer i skogen, og bare være ute i den friske lufta. Det beste jeg vet er å pakke sekken en lørdag morgen og legge ut på tur, forteller hun ivrig.

– Og jeg tar meg ofte en tur ut når jeg kommer hjem fra jobb også. Før orket jeg aldri å gjøre noe etter jobb, men nå har jeg mer enn nok av krefter til det. Så jeg tar med vennene mine i skogen, det er min sosiale arena. Det er selvsagt kjempekoselig å gå på kino eller dra ut å spise også, men om du bare spør har alle egentlig lyst til å bli med ut på tur, avslutter hun.

Eksklusive tilbud!

Meld deg på nyhetsbrev ved å registrere e-posten din under og motta eksklusive og spennende tilbud av Gano Exel.